Нов закон за оръжията в Тексас, който влезе в сила, позволява

...
Нов закон за оръжията в Тексас, който влезе в сила, позволява
Коментари Харесай

Тексас разреши носенето на огнестрелни оръжия на публични места

Нов закон за оръжията в Тексас, който влезе в действие, разрешава на множеството тексасци над 21 години, които законно имат огнестрелно оръжие, да го носят на обществени места, без да е нужно позволение или предварително образование, предава Си Ен Ен. Така Тексас става 19-ият щат, който приема закон за свободното носене на огнестрелно оръжие. Противоречивото законодателство е последното от поредицата законопроекти за оръжията, които бяха признати тази година.

Броят на престрелките в Тексас, без да се включват самоубийствата, се е нараснал с 14% тази година с почти 3200 случая в съпоставяне със същия интервал на 2020 година, когато са регистрирани почти 2800 стрелби.
``В Тексас анулацията на разрешението за носене на оръжие е радикална промяна``, сподели Андрю Карвоски, специалист в Everytown for Gun Safety - най-голямата организация в страната за попречване на насилието, осъществено с оръжие. ``Идеята съвсем всеки да носи револвер на обществено място без въпроси, без инспекция на предишното или образование по сигурност, е в действителност опасно``, сподели той.

Има обаче и някои места, където е неразрешено носенето на огнестрелно оръжие в Тексас - учебни заведения, питейни заведения, спортни събития, летища, правосъдни зали, лечебни заведения.

С това обаче въвеждането на спорни закони в щата не завършва. Нова мярка не разрешава абортите след шест седмици от зачеване, след като Върховния съд на Съединените Щати не реагира на незабавна молба за блокирането му, предава БНР.

Законът, който не прави изключения за случаите на обезчестяване или блудничество, бе подписан от губернатора на Тексас – републиканеца Грег Абът – през май. Подобни ограничения бяха гласувани и в други щати, само че блокирани от съда. Сега Тексас става американският щат с най-големи рестрикции за абортите като новата мярка също окуражава елементарни жители да оповестяват на управляващите за хора, които вършат аборт и доктори, които правят процедурата в нарушаване на закона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР